Sale Bianco: Πραγματική ιταλική κουζίνα

Ο καλαίσθητος χώρος της φιλόξενης τρατορίας σε ένα στενάκι της Γλυφάδας το καλοκαίρι, λούζεται κυριολεκτικά στο φως.

Sale Bianco: Πραγματική ιταλική κουζίνα

Ο καλαίσθητος χώρος της φιλόξενης τρατορίας σε ένα στενάκι της Γλυφάδας επενδύει στα ήσυχα γήινα χρώματα και, τώρα το καλοκαίρι, λούζεται κυριολεκτικά στο φως, αφού η στέγη και οι πλαϊνές τζαμαρίες αποσύρονται δίνοντας μια παιγνιώδη αίσθηση δροσιάς και άνεσης.

Sale Bianco: Πραγματική ιταλική κουζίνα - εικόνα 1

Με επικεφαλής τον Ιταλό σεφ Salvatore Antolina, από το 2010 που ξεκίνησε τη λειτουργία της, κατέκτησε τους οπαδούς της πραγματικής ιταλικής κουζίνας που έρχονται από ολόκληρη την Αθήνα για να απολαύσουν τα 23 πιάτα με pasta fresca –διαλέξτε κάποιο με τρούφα– και την πίτσα με τη λεπτή και πολύ τραγανή ζύμη που έχει αφήσει εποχή. Ακόμα, πολλές σαλάτες, tagliata, φιλέτα και σκαλοπίνια, ενημερωμένη wine list με ελληνικά και ιταλικά κρασιά (και με το ποτήρι) και γλυκά-πειρασμός όπως τα σουδάκια με παγωτό βανίλια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας, το τσιζκέικ με φράουλες και το τιραμισού.

Μπότσαρη 10, Γλυφάδα, 2108986301, www.salebianco.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Sale Bianco

Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"