Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία

Το όμορφο bistrot restaurant σκηνοθετεί τη φίνα γαλλική κουζίνα του με θερινή χάρη.

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία

Το όμορφο bistrot restaurant σκηνοθετεί τη φίνα γαλλική κουζίνα του με θερινή χάρη, απλώνοντας τραπεζάκια στο δροσερό κήπο που οριοθετείται από μεγάλες γλάστρες και στολίζεται με αναρριχώμενα φυτά, πολύχρωμα λουλούδια, ανάλαφρες κουρτίνες και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία - εικόνα 1

Ο Οδυσσέας Πολυμέρης, από το 1999 που ξεκίνησε το γευστικό ταξίδι του «Tartare», το οδηγεί με συνέπεια και γνώση στα κλασικά της γαλλικής κουζίνας, με το κρέας να έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα το μπιφτέκι ταρτάρ, από τα καλύτερα της πόλης, και η αυθεντική entrecote cafe de Paris είναι από τις πρώτες επιλογές. Primus inter pares, όμως, έρχεται η φοβερή βοδινή σπαλομπριζόλα Γαλικίας από ζώο 14 ετών, σιτεμένη 42 ημέρες, με μοναδικό άρτυμα το χοντρό αλάτι και την τέχνη στο ψήσιμο…

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία - εικόνα 2

Έξω από το τερέν της κρεοφαγίας, το μενού προσφέρει ανάλαφρες καλοκαιρινές γεύσεις ξεκινώντας από μια παγωμένη σούπα με αγγούρι, καπνιστό σολομό και γιαούρτι και συνεχίζοντας με ωραία meatless ταρτάρ, όπως το ταρτάρ τόνου με φρέσκο μάνγκο και το ταρτάρ σολομού με γαρνιτούρα από ψιλοκομμένο βραστό αβγό. Οι θεαματικές crepes Suzette, η πάβλοβα με φρούτα του δάσους και το προφιτερόλ με παγωτό και σος σοκολάτας μαζί με το χειροποίητο παγωμένο limoncello θα βάλουν κομψή σφραγίδα στη γευστική σας εμπειρία.

Παναγούλη 52, Γλυφάδα, 2109680320, www.tartare.gr, TartareAthens

Περισσότερες πληροφορίες

Tartare

Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"