Enoteca Da Salvatore: Το ιταλικό που αγαπάει το κρασί

Απαστράπτον και ολοκαίνουργιο, το ιταλικό wine-restaurant «Enoteca da Salvatore», με τον έμπειρο σεφ Salvatore Antolina και την ομάδα τού γνωστού εστιατορίου «Sale Bianco».

Enoteca Da Salvatore: Το ιταλικό που αγαπάει το κρασί

Απαστράπτον και ολοκαίνουργιο, το ιταλικό wine-restaurant «Enoteca da Salvatore», με τον έμπειρο σεφ Salvatore Antolina και την ομάδα τού γνωστού εστιατορίου «Sale Bianco», τολμάει με λαμπερό μαύρο χρώμα μέσα-έξω, βάζει στο επίκεντρο το εντυπωσιακό μπαρ με την πλατιά χρυσή μπορντούρα –σημειώνουμε με έμφαση τη wine list με περισσότερες από 180 ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό, ιταλικό και γαλλικό αμπελώνα και τη λίστα με τα κοκτέιλ– και εντυπωσιάζει με αυθεντικά πιάτα της Μπότας.

Τώρα το καλοκαίρι, η οροφή αποσύρεται, τα πλαϊνά τοιχώματα σηκώνονται και ολόκληρο το εστιατόριο, με τις εντυπωσιακές ντιζαϊνάτες λεπτομέρειές του, εκτίθεται στην αέναη κίνηση της Γλυφάδας και το αεράκι που έρχεται από τη θάλασσα. Εξαιρετική η πίτσα με πραγματικά λεπτή και κριτσανιστή ζύμη, χειροποίητη pasta fresca με φοβερές σάλτσες και σοβαρό πλεονέκτημα οι πολλές προτάσεις για κρεατικά σε ενδιαφέρουσες κοπές και ράτσες (Black Angus gold label, Chianina Toscana κ.ά.). Μουσική από DJ τα παρασκευοσαββατοκύριακα, άπλετος φωτισμός το βράδυ και, ρομαντική λεπτομέρεια, δύο ευωδιαστά αναρριχόμενα ρυγχόσπερμα στη σάλα…

Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα, 2108940007, ENOTECA-da-Salvatore-953298704723193

Περισσότερες πληροφορίες

Enoteca da Salvatore

Zησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"