«Indian haveli»: Άρωμα Ινδίας στη Συγγρού

Πληθωρικό σε στιλ, το καινούργιο αυτό εστιατόριο ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια, με dal, κεμπάπ, κρέατα tandoori και ινδικές πίτες.

«Indian haveli»: Άρωμα Ινδίας στη Συγγρού

Το πρωτοείδαμε περνώντας απέξω με το αυτοκίνητο – είναι ψηλά στη Συγγρού, και θα το βρεις, κατεβαίνοντας, περίπου στο ύψος που βρίσκονται οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός. «Ηaveli» στην Ινδία, το Πακιστάν αλλά και στο Νεπάλ ή το Μπανγκλαντές, λέγονται κάποια ιδιωτικά παλάτια ή επαύλεις με χαρακτηριστικά πλούσιο διάκοσμο. Το… πρώτο αθηναϊκό haveli είναι αναλόγως πληθωρικό σε στιλ. Έχει την πλήρη ινδική εικονογραφία με φωτεινά χρώματα, διάφορα παραδοσιακά στολίδια, σκαλιστά μπαούλα, πολυελαίους, κεντίδια και διαθέτει τον ατελείωτο κατάλογο που συνηθίζεται στα ινδικά εστιατόρια: πίτες ναν, ροτί, παράθα και κούλτσα, καυτερά ή ήπια κάρι, κεμπάπ και κρέατα tandoori, halal επιλογές αλλά και πολλά χορτοφαγικά πιάτα. Το δείπνο κλείνουν –κλασικά– σιροπιαστό γκουλάπ τζαμούν και κούλφι, παγωτό δηλαδή, με σαφράν και αμύγδαλα. Moσχάρι δεν παίζει. Είναι νόμος! Για τις επιδόσεις του θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Indian Haveli

Λεωφ. Συγγρού 12, Μακρυγιάννη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"