«Won-ton»: Κινέζικες νοστιμιές στο Μπουρνάζι

Κλασική και Νew Asian κουζίνα σε ένα καινούργιο εστιατόριο διακοσμημένο σε μοντέρνες γραμμές.

«Won-ton»: Κινέζικες νοστιμιές στο Μπουρνάζι

Κλασική και Νew Asian κουζίνα σε ένα καινούργιο εστιατόριο διακοσμημένο σε μοντέρνες γραμμές.

«Won-ton»: Κινέζικες νοστιμιές στο Μπουρνάζι - εικόνα 1

Το καινούργιο κινέζικο στο Μπουρνάζι είναι μοντέρνο και ποντάρει στις λιτές γραμμές, με κυρίαρχα χρώματα το γκρι, το μαύρο και το λευκό και μια μεγάλη κατακόκκινη στρογγυλή κολόνα στο κέντρο, μακριά από το συνηθισμένο βαρύ ασιατικό φολκλόρ. Το μενού προσφέρει όλα τα κλασικά (τεριγιάκι, γλυκόξινο χοιρινό, πάπια Πεκίνου), πιάτα της New Asian κουζίνας και ένα μικρό κατάλογο με σούσι από τον έμπειρο Κινέζο σεφ Wai Keung Lau.

«Won-ton»: Κινέζικες νοστιμιές στο Μπουρνάζι - εικόνα 2

Δοκιμάσαμε μια αρωματική και φρέσκια σαλάτα με μάνγκο και φρέσκο κρεμμυδάκι, αέρινα τηγανητά ντάμπλινγκ με γαρίδες, πολύ νόστιμα νουντλς ρυζιού με λαχανικά που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα και οι vegetarians, ένα ορεκτικότατο καβούρι Szechuan με τζίντζερ, ένα κάρι με γαρίδες και ρύζι ατμού λίγο διστακτικό όσον αφορά την αψάδα και κάπως ουδέτερο σε γεύση. Για την επομένη φορά έχουμε βάλει στην ατζέντα τα νουντλς με σάλτσα sweet chili cashew nut και το χοιρινό με σάλτσα από μαύρα φασόλια.

Περισσότερες πληροφορίες

Won Ton

Χ. Τρικούπη & Τενέδου, Πλ. Μπουρναζίου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"