6 πάσες στο τερέν του μεζέ

Πιάσε το mood των φίλων και της μοιρασιάς, της στεριάς και της θάλασσας, του τσίπουρου και του κρασιού κάνοντας μια στάση…

6 πάσες στο τερέν του μεζέ

Πιάσε το mood των φίλων και της μοιρασιάς, της στεριάς και της θάλασσας, του τσίπουρου και του κρασιού κάνοντας μια στάση…

…στο «Ρακί μεζέ»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 1

Στο όμορφο μεζεδοστέκι της Καλλιθέας που μοιάζει με cool ψαράδικο μπορείτε να διαλέξετε από τον κατάλογο, υπάρχει όμως και νέο μενού «της παρέας» με € 13,50 το άτομο, με πολλά μεζεδάκια (κουκούλες χταποδιού στιφάδο, γαριδάκι με τη σέσουλα, καβουρομακαρονάδα κ.ά.) και ρακή ή κρασί.

…στο «Αλμυρίκι»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 2

Στο θαλασσινό μεζεδοπωλείο του Κερατσινίου η θάλασσα έχει μοντέρνο πρόσωπο: θα βρεις μπρουσκέτα με ταρτάρ ντομάτας και παστουρμά θαλάσσης, χταπόδι στη σχάρα με μαύρη ταραμοσαλάτα και λαδολέμονο λουίζας, μύδια αχνιστά με πέστο μαϊντανού και τσίλι.

…στο «Tsipoutapas»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 3

Στο πολύχρωμο, παρεΐστικο στέκι του Βασίλη Ακρίβου στη Μεταμόρφωση τα μεζεδάκια είναι multi-culti: κεμπαπάκια, μπακαλιάρος σκορδαλιά, βουβαλίσιο κρέας σαγανάκι με πουρέ γλυκοπατάτας, απάκι σε μεξικάνικη πίτα και νουντλς με σύγκλινο και αβγό ποσέ.

..στο «Άμα λάχει στης Νεφέλης»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 4

Στεγασμένο σε ένα παλιό σχολείο των Εξαρχείων, βγάζει φάβα με λεμονάτη μαραθόριζα και ξηρούς καρπούς, χορτοκεφτέδες ζυμωμένους με γλυκό τραχανά, κεφτεδάκια, φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα και γεμίζει τα ποτήρια.

…στο «Μαζωμό»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 5

Στη ζεστή ναξιώτικη ταβέρνα του Αμαρουσίου, που μοιάζει με περιποιημένο χωριάτικο σπίτι, θα πιεις τις ρακές σου τσιμπολογώντας ανθότυρο και αρσενικό, κολοκυθοπαστίτσα (πικάντικη τηγανίτα γλυκοκολοκύθας) και φοβερά ψητά αρδουμάκια (γαρδουμπάκια).

…στα «Καραμανλίδικα του Φάνη»

6 πάσες στο τερέν του μεζέ - εικόνα 6

Μέσα, απέναντι από τις βιτρίνες με τα αλλαντικά και τα τυριά και πίσω, στο γλυκό σοκάκι του κέντρου, τα ούζα φτάνουν με μερακλίδικη παρέα: τραγανά παστιρμαδοπιτάκια και σαρμαδάκια με ρύζι και παστουρμά κι ένας πολύ νόστιμος βοδινός καβουρμάς με πατάτες και πιπεριές.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"