Στην αυλή του «Άμα Λάχει»

Περνώντας την αυλόπορτα και κατεβαίνοντας τα σκαλιά από την Καλλιδρομίου, σε τυλίγει η αύρα της πλακόστρωτης αυλής με τις λεμονιές, τις μπουκαμβίλιες και τα γεράνια.

Στην αυλή του «Άμα Λάχει»

Περνώντας την αυλόπορτα και κατεβαίνοντας τα σκαλιά από την Καλλιδρομίου, σε τυλίγει η αύρα της πλακόστρωτης αυλής με τις λεμονιές, τις μπουκαμβίλιες και τα γεράνια. Το «Άμα Λάχει - Στης Νεφέλης», το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, κρατάει χαρακτήρα «γειτονιάς» και τέμπο ελληνικό, με φάβα με λεμονάτη μαραθόριζα και ξηρούς καρπούς, χορτοκεφτέδες ζυμωμένους με γλυκό τραχανά, κεφτεδάκια και κεμπαπάκια, φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα, κρητικά σιουφιχτά κ.ά., τα οποία δεν παραλείπει να συμπληρώνει με πιάτα ημέρας ανάλογης γευστικής αφηγηματικής: τσιγαριστό χταπόδι με γλυστρίδα, χούμους και λαδολέμονο, λόγου χάρη, ή φέτες απο καπνιστή γλώσσα μοσχάρι με σπιτικά λαχανικά τουρσί πάνω σε φύλλα ρόκας...

Περισσότερες πληροφορίες

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"