Salero: Εστιατόριο με στιλ ισπανικό

Πολύ νόστιμος χώρος –«salero» άλλωστε θα πει αλατιέρα, κελάρι αλατιού, όπως και γευστικό στα ισπανικά–, με δυνατά χρώματα παντού και arty ατμόσφαιρα σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στη χαρακτηριστική σκηνογραφία των Εξαρχείων.

Salero: Εστιατόριο με στιλ ισπανικό

Πολύ νόστιμος χώρος –«salero» άλλωστε θα πει αλατιέρα, κελάρι αλατιού, όπως και γευστικό στα ισπανικά–, με δυνατά χρώματα παντού και arty ατμόσφαιρα σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στη χαρακτηριστική σκηνογραφία των Εξαρχείων. Το κοινό πολυσυλλεκτικό και αυτό (νέοι, μεγαλύτεροι, οικογένειες), του δίνει επιπλέον ζωντάνια και απλώνεται από τον μπροστινό χώρο με τη μεγάλη μπάρα και την όμορφη πίσω αυλή για τους καπνιστές μέχρι τον επάνω όροφο και τα τραπεζάκια της πεζοδρομημένης Βαλτετσίου. Άπλα και χαλαρή διάθεση, λοιπόν, για μια κουζίνα που βάζει σε πρώτο πλάνο τα tapas, για να ανοιχτεί στη συνέχεια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Salero: Εστιατόριο με στιλ ισπανικό - εικόνα 1

Το σίγουρο είναι πως δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, αφού η γευστική βεντάλια περιλαμβάνει γύρω στις 20 επιλογές: χούμους σε πιτούλες, γαρίδες πανέ με κρούστα αμυγδάλου και γλυκόξινη σος, patatas bravas, βουβαλίσια μοτσαρελάκια με ντοματίνια και jamon, empanadas γεμιστές με κοτόπουλο κ.ά. Στα πιάτα ημέρας, εκτός από ζυμαρικά, ριζότο (με σύγκλινο, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί) και παέγια θαλασσινών, συναντάς επιλογές όπως το κοτόπουλο σοτέ με σάλτσα μαστίχας, πορτοκάλι και φρέσκο δυόσμο συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και το rib eye σχάρας μαριναρισμενο σε φρέσκα μυρωδικά με σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Η crema Catalana στα επιδόρπια κρατάει ψηλά το ισπανικό τέμπο, ενώ στο μέτωπο του ποτού υπάρχουν πάνω από δύο ντουζίνες επιλογές για κρασί σε ποτήρι, sangria σε διάφορες εκδοχές και κοκτέιλ με άκρως καλοκαιρινή διάθεση (όπως το daiquiri καρπούζι). Το μαγαζί προσφέρει κάθε μέρα ένα μενού με σαλάτα ή σούπα, κυρίως πιάτο κι ένα ποτό από € 12,90.

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, 2103813358, www.salero.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Salero

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"