«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

Αυτό το μικρό, μοντέρνας λογικής sushi bar το πετύχαμε μπροστά μας κατηφορίζοντας από το Κολωνάκι προς την πλατεία Καρύτση. Και είναι του κουτιού...

«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

Αυτό το μικρό, μοντέρνας λογικής sushi bar το πετύχαμε μπροστά μας κατηφορίζοντας από το Κολωνάκι προς την πλατεία Καρύτση. Και είναι του κουτιού...

«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας - εικόνα 1

Τελευταία η Αθήνα, όσον αφορά στο γευστικό τερέν, κάνει ταχύρρυθμα γιαπωνέζικα μαθήματα. Τώρα ας πούμε θα εμπλουτίσει το γιαπωνέζικο λεξιλόγιό της μαθαίνοντας ότι «Nakama» σημαίνει φίλος. Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος που έστησε το νέο sushi-bar του κέντρου, έχοντας ζήσει σε Κορέα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη και Σαγκάη είναι φίλος της ασιατικής κουζίνας. Το μικρό casual στέκι του ετοιμάζει ρολάκια και nigiri, γαρίδες τεμπούρα με κρέμα τσίλι, πικάντικο ταρτάρ σολομού, τσίζκέικ με πράσινο τσάι ή μια τάρτα yuzu, και τα πλαισιώνει με ξύλο, μέταλλο και χειροποίητα φωτιστικά από μπαμπού. Περισσότερα για τις επιδόσεις του θα σας πω σύντομα. Όταν το πέτυχα είχα ραντεβού για δείπνο, οπότε τη γευστική δοκιμή την άφησα για μια επόμενη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες

Nakama

Μασσαλίας 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"