Το «Μoorings» σαν καινούργιο

Το γνωστό café-bar-restaurant του Κώστα Βακιρτζή στη Μαρίνα Βουλιαγμένης επέστρεψε… αγνώριστο.

Το «Μoorings» σαν καινούργιο

Το γνωστό café-bar-restaurant του Κώστα Βακιρτζή στη Μαρίνα Βουλιαγμένης επέστρεψε… αγνώριστο.

Το «Μoorings» σαν καινούργιο - εικόνα 1

Η τοποθεσία είναι σίγουρα υπερ-ατού σ’ αυτό το χώρο που μετράει δεκαετίες ιστορίας. Εκτός όμως από το προτέρημα του εντυπωσιακού φυσικού σκηνικού του, μπροστά στο κύμα, το «Μοοrings» στη Μαρίνα Βουλιαγμένης πλέον κερδίζει και σχεδιαστικά εύσημα: η επαναδιαμόρφωση του χώρου από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Μοlindris + Associates», σε γήινους χρωματισμούς, με ξύλινες επιφάνειες, πέτρα, μέταλλο, και διάφορες καλαίσθητες διακοσμητικές λεπτομέρειες του πήγε πολύ. Ξεκινάει πάντα από το πρωί με καφέ και σνακ, την επίβλεψη της κουζίνας, που κινείται σε μεσογειακό κατά βάση ύφος (βλ. καρπάτσιο από μοσχάρι ή σφυρίδα, κολοκυθοπιτάκια με χαλούμι, φετουτσίνε με μπολονέζ αστακού και αφρό μαύρης τρούφας, ταλιάτα από μαύρο χοίρο κ.α.) εξακολουθεί να έχει ο Ανδρέας Σχοινάς, ενώ ετοιμάζει και το roof terrace του, το νέο look του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη.

Περισσότερες πληροφορίες

Moorings

Μαρίνα Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"