7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη

Παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, συκωταριές, λουκάνικά, κοντοσούβλι… Επτά σενάρια για την Τσικνοπέμπτη που σε πιάνουν από τη μύτη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη

Παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, συκωταριές, λουκάνικά, κοντοσούβλι… Επτά εστιατορικά σενάρια για την Τσικνοπέμπτη που σε πιάνουν από τη μύτη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 1

Αλεξάνδρα
Δίπλα στις μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος, τα ριγανάτα, αφράτα μπιφτέκια και το ψαρονέφρι στα κάρβουνα, το μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο του πάρκου των Παναθηναίων βγάζει, ειδικά για την ημέρα, αρνίσια συκωταριά και παϊδάκια.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 2

Όμικρον
Το ειδικό μενού στο εστιατόριο της Κηφισιάς ξεκινάει με μπρουσκέτα με σύγκλινο, φλογέρες κοτόπουλου και σαλάτα και συνεχίζει με χοιρινά μπριζολάκια και γλυκό κουταλιού με παγωτό καϊμάκι (€ 26 το άτομο).

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 3

Μimaya
Στο μενού χωριάτικη, γραβιέρα σαγανάκι κι ένα grill με τα όλα του (φιλετάκια κοτόπουλο, ψαρονέφρι, sirloin black angus, αρνίσια παϊδάκια, λουκάνικο ξυδάτο με 3 σάλτσες) και μους σοκολάτας για φινάλε (€ 23 το άτομο). Κερνάνε και το πρώτο ποτήρι κρασί.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 4

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Προτείνει κρέμα κουνουπιδιού, σαλάτα με απάκι, χοιρινές μπουκίτσες σοτέ, τριλογία κρεάτων σε κοντοσούβλι και πανακότα με μαστίχα (€ 29 το άτομο). Και για συνοδευτικό, εκείνη τη συγκλονιστική θέα σε όλη την πόλη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 5

Salero
Σε κρεατικό ρυθμό και το πολύχρωμο στέκι των Εξαρχείων. Με παϊδάκια κοτόπουλου με σος BBQ και αρνίσια με τσίλι, χοιρινή πανσέτα στη σχάρα, ποικιλίες κρεατικών, μανιτάρια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και πλιγούρι και άλλα πολλά.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 6

Κλίμα-Κλήμα
Ένα mixed grill για δύο άτομα (€ 20) προτείνει για την Τσικνοπέμπτη το wine-resto-bar των Βριλησσσίων, με χειροποίητες σεφταλιές, χωριάτικο λουκάνικο, μαριναρισμένα χοιρινά πανσετάκια και αρνίσια μπιφτέκια. Κι από κόκκινα κρασιά, για να τα συνοδεύσετε, έχουν ολόκληρη κολεξιόν.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 7

Musique Café & More
Και η κουζίνα του μοντέρνου café-bar restaurant της πλατείας Προσκόπων ακολουθεί την παράδοση και μπαίνει την Τσικνοπέμπτη στο ψητό, προτείνοντας (a la carte) μια σειρά από παραδοσιακά κρεατικά και τα απαραίτητα συνοδευτικά τους: χόρτα, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, παϊδάκια κοτόπουλου και αρνίσια, κεμπάπ, μπριζολάκια χοιρινά και μοσχαρίσιο συκώτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Salero

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"