«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας

Πρωτάνοιξε στο Γκάζι, επεκτάθηκε στον Πειραιά και πριν από λίγο καιρό απέκτησε ακόμη μία νότια έδρα στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, δημιουργώντας έτσι μια ζωντανή, νεανική all day τριπλέτα.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας

Πρωτάνοιξε στο Γκάζι, επεκτάθηκε στον Πειραιά και πριν από λίγο καιρό απέκτησε ακόμη μία νότια έδρα στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, δημιουργώντας έτσι μια ζωντανή, νεανική all day τριπλέτα.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 1

Καθισμένος ανάμεσα σε στοίβες βιβλία δεμένα με σπάγκο, βαρυφορτωμένες βιβλιοθήκες που διατρέχουν τη σκάλα, φωτεινές υδρόγειους στα ράφια, πλανήτες σε τροχιά στο ταβάνι, τραπέζια «επενδυμένα­» με «Monopoly», «scrabble» και «dominos» κι ένα σωρό άλλες γοητευτικές λεπτομέρειες, στο «Gazi College» της Γλυφάδας νιώθεις μια ωραία συνειρμική δυναμική, μια ζεστασιά. Το αρχιτεκτονικό δίδυμο Γαβαλάς - Μουρίκης υπογράφει τη σκηνογραφία και του τρίτου εκπροσώπου του δημοφιλούς concept παίζοντας με τις έννοιες της παιδικότητας και της ανάμνησης. Επειδή όμως όλα τα παιδιά κάποια στιγμή μεγαλώνουν, ο all day χώρος έχει και το πιο adult/αλκοολούχο κομμάτι του μπαρ – εκεί δίνει τον τόνο μια σύνθεση από κρεμασμένα άδεια μπουκάλια. Τα… study groups αυτού του ολοή­μερου χαρούμενου και νεανικού «κολεγίου» μοιράζονται στους καναπέδες και στα τραπέζια, κλασικά και μοναστηριακά, έχοντας μπροστά τους hot dogs, burritos με chili con carne και ξινούτσικο γουακαμόλε, πίτσες, burgers πληθωρικά και πιο light (όπως το μπιφτέκι γαλοπούλας με φύλλα γαλλικής σαλάτας), ζυμαρικά και άλλα πολλά. Ο κατάλογος του «Gazi College» έχει ακόμη περισσότερες επιλογές, που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις ώρες – από τα πρωινά ροφήματα που έρχονται με muffins, κρουασάν, croque madames, ομελέτες και πίτες μέχρι τα κοκτέιλ που τραβάνε μέχρις αργά, οπότε και δυναμώνει η μουσική. Ήδη το πηγαινέλα του κόσμου είναι non stop, ενώ το γεγονός ότι κάνουν και delivery δίνει λύσεις σε όσους μένουν ή εργάζονται στην περιοχή.

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 2

Σαλάτα της ελληνικής γης
Πλούσια, με ευχάριστους γλυκούς τόνους, μιξάρει ρόκα, παντζαρόφυλλα, απάκι, πλούσιο σε γεύση κρασοτύρι, μαριναρισμένα λιαστά σύκα, κράνα, παξιμάδια ολικής άλεσης, ξίδι, ελαιόλαδο και πετιμέζι.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 3

Ψαρονέφρι on the chips
Χοιρινό ψητό στα κάρβουνα, αρκετά τρυφερό, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, συνδυασμένο με σάλτσα τεριγιάκι και σερβιρισμένο πάνω σε τραγανά τσιπς πατάτας πασπαλισμένα με λίγο τριμμένο τυρί.

«Gazi College»: Η τάξη της Γλυφάδας - εικόνα 4

3G Chocolate
Με ένα εσπρεσάκι ή μετά το φαγητό, οι λάτρεις της σοκολάτας βρίσκουν διαφορετικές αποχρώσεις της σε αυτό το γλυκό με τις τρεις στρώσεις μους (λευκή, γάλακτος και bitter), το τραγανό biscuit feuilletine και την ganache.

Γρ. Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 2108982723.

Περισσότερες πληροφορίες

Gazi College

Γρ. Λαμπράκη 117, Πασαλιμάνι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"