«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα

Xάμπουργκερ, χοιρινά φιλετάκια λαιμού, prime ribs και μπόλικο χρώμα στα ψηλά πατώματα των Άνω Πετραλώνων.

«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα

Xάμπουργκερ, χοιρινά φιλετάκια λαιμού, prime ribs και μπόλικο χρώμα στα ψηλά πατώματα των Άνω Πετραλώνων.

«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα - εικόνα 1

Δεν είναι πολύς καιρός που τα Άνω Πετράλωνα έχουν το κρεατο-στέκι τους. Και είναι και στιλάτο. Το «Κreas» άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού έχοντας την όμορφη ταράτσα ως πρώτο ατού –που δεν είναι και συχνό φαινόμενο στην περιοχή–, με καρέκλες σε χαρούμενα χρώματα, άνετα καναπεδάκια, γλομπάκια και μπόλικες γλάστρες, και ως δεύτερο το φούρνο Josper, ο οποίος ανεβάζει level στο ψήσιμο.
Ξεκίνησα με μια πλούσια και ισορροπημένη πράσινη σαλάτα με σταφύλι, κατσικίσιο τυρί, ηλιόσπορους και ντρέσινγκ με πετιμέζι, στεγνο-τηγανισμένα μπουρεκάκια με παστουρμά και κασέρι, ενώ το τηγάνι επιβεβαίωσαν και τα στικ κολοκυθιού, παρότι το ντιπ με κατσικίσιο τυρί και πελτέ μπορώ να πω ότι τα βάραινε – νομίζω ότι κάτι πιο δροσερό θα τους ταίριαζε καλύτερα. Τα αβγά μάτια με τραγανά πατατάκια, σύγκλινο και πιπεριές ήταν πληθωρική βόμβα νοστιμιάς, το hanger steak ήρθε ψημένο όπως το ζήτησα, αλλά θα επιστήσω την προσοχή σας και στο συκώτι, έξτρα τρυφερό, με τα καραμελωμένα κρεμμύδια να του προσθέτουν μια γλυκιά νότα.

Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, 2103247028. Τιμή: € 23-26.

Περισσότερες πληροφορίες

To Kreas

Δημοφώντος 96, Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"