Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist - εικόνα 1

Από τα τραπεζάκια του μαγαζιού πάνω στην τόσο δροσερή πλατεία της Νέας Πεντέλης βλέπεις την ανοιχτή κουζίνα, το προκλητικό ψυγείο με όλα τα καλούδια και το φούρνο που βγάζει γύρω στα 25 διαφορετικά είδη πίτσας χωρισμένα σε 3 κατηγορίες: κόκκινη (κλασική με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα), λευκή ή bianca (χωρίς σάλτσα ντομάτας) και sweet pizza (με σοκολάτα, με μπισκότο Oreo και αγριοκέρασο, με αχλάδι, μπισκότο και κροκάν αμυγδάλου κ.ά.).
Με τη ζύμη τους φτιαγμένη κατά την ιταλική παράδοση, λεπτή και τραγανή, οι πίτσες ντύνονται με εκλεκτά ιταλικά τυριά και αλλαντικά. Πέραν των κλασικών, προτείνονται ορισμένοι σουρεάλ γευστικοί συνδυασμοί, όπως η ομώνυμη πίτσα «Coupepe» με ροκφόρ και βατόμουρο ή αυτή με γκοργκοντζόλα και μαρμελάδα σύκο! Βεβαίως υπάρχουν και πιο… φρόνιμες προτάσεις, όπως η spicy με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προβολόνε, πικάντικο ιταλικό σαλάμι και καυτερή πιπεριά ή μια κομψή «λευκή» με σαλάμι cacciatore, παρμεζάνα, λάδι τρούφας και ρόκα.
Εκτός από τη βασίλισσα του μαγαζιού, παίζουν ακόμα ωραίες μπρουσκέτες, φοκάτσιες, σάντουιτς, κρέπες (αλμυρές και γλυκές) και ολόφρεσκες σαλάτες (καπρέζε με ντομάτα και μοτσαρέλα ή μπρεζάολα με πεκορίνο, φουντούκια και αχλάδι). Συνοδεία σε όλα αυτά παίζουν μπίρες, κρασί εμφιαλωμένο (περίπου 14 επιλογές), ακόμα και ρακόμελο – ναι, παραδόξως πάει μια χαρά με την πίτσα. Σίγουρα θα εκτιμήσετε και το κρασί με το ποτήρι (Pino Grigio, Labrusco, Prosecco και Moscato d’Asti) τόσο σε ποσότητα όσο και σε τιμή καθώς και το ευγενικό, άμεσο σέρβις.

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, 2108100040

Περισσότερες πληροφορίες

Coupepe Bake & Shake

Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Ν. Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"