Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή - εικόνα 1

Είναι από τα ιστορικά καφενεία της Αθήνας το καφενείο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι και στα χέρια πλέον του Νεκτάριου Νικολόπουλου και του Παύλου Γιαβή (το ντουέτο του «Ten» της Πλουτάρχου παλιότερα και του «Albion» του Ψυχικού) παραμένει καφενείο. Από την πρώτη ημέρα που ξανάνοιξε τώρα τον Σεπτέμβριο γίνεται χαμός. Στα δύο παράλληλα «πεζοδρόμια» στήνονται τα τραπέζια και το ανθρώπινο μιξάξ –στο ένα κάθονται σινιέ Κολωνακιώτισσες κυρίες, στο διπλανό πίνουν το φραπέ τους φοιτητές– και όντως η περιγραφή «νηπιαγωγείο-μπαρ-γηροκομείο» στον κατάλογο πέφτει διάνα. Πήραμε ένα καραφάκι ρακή, μοιραστήκαμε πιτάκια με ρίγανη και mixed ελιές μαρινάτες στο βαζάκι, κάτι παξιμαδάκια σε στιλ ντάκου, πατάτες τηγανητές με λίγο χτυπημένο αβγό και τριμμένο τυρί από πάνω, χοιρινές μπουκιές στο φούρνο (τρυφερές μεν λίγο άνοστες δε) και πιο συμπαθητικά μπιφτεκάκια με σάλτσα βασιλικού. Δεν θα το υπεραναλύσω. Απλά κι «εύκολα», τα καμιά δεκαπενταριά σε αριθμό πιατάκια κοστίζουν € 3,50-4,50 – ένα μόνο φτάνει τα € 5 και το σημείο είναι από τα καλύτερα του κέντρου, με πράσινο, περιρρέουσα ατμόσφαιρα ζωντανής πλατείας και τους ήχους των αυτοκινήτων περιορισμένους στο background. Κρατήσεις δεν κάνουν.

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι.
Τιμή: € 10-12.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεξαμενή

Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"