Piu Verde

Σαν ξύλινο περίπτερο χαμένο μέσα στο δάσος^ όαση πρασίνου μοντέρνα ιταλική κουζίνα.

Piu Verde

Σαν ξύλινο περίπτερο χαμένο μέσα στο δάσος^ όαση πρασίνου μοντέρνα ιταλική κουζίνα.

Piu Verde - εικόνα 1

Εκπέμπει δυνατό, γοητευτικό μαγνητισμό αυτό το μέρος. Μοιάζει με ξύλινο περίπτερο χαμένο κάπου στο βουνό. Είναι από αυτά τα εστια­τόρια που δεν τα φαντάζεσαι στην Ελλάδα των νησιών και των γυμνών βράχων, αλλά κάπου στην Αμερική ή την Κεντρική Ευρώπη. Το «Piu Verde» είναι μια όαση που δεν πιστεύεις ότι βρίσκεται στην Αθήνα, έτσι πλασαρισμένο ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα του Άλσους Παπάγου. Είτε δροσίζεσαι στη φιλόξενη σάλα είτε κάθεσαι στη βεράντα, η ομορφιά του σε κάνει να σκορπάς σινεμασκόπ χαμόγελα. Είναι πολυσύχναστο, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι­ του αφιερώνεται στο cafe-bar. Ο Χρήστος Τζιέρας επιμελείται­ ένα κυρίως ιταλικό μενού, με αρκετά εδέσματα σχάρας παρουσιασμένα με πολύ μοντέρνο τρόπο: λαβράκι καρπάτσιο με μια πολύ φρουτώδη σάλτσα από πορτοκάλι και λάιμ, που του πάνε πολύ το καπνιστό αλάτι και το πιπέρι. Τα μανιτάρια, σοταρισμένα με σκόρδο και σβησμένα με κρασί, λεμόνι, θυμάρι, έρχονται τροφαντά και ζουμερά σε μαντεμένιο μπολ. Η πίτσα έχει ωραία λεπτή, τραγανή ζύμη και τη δοκίμασα σε δύο νόστιμες βερσιόν: με ψητά λαχανικά και με προσούτο-ρόκα. Τα χυμώδη­ χοιρινά φιλετάκια με πορτσίνι­ έρχονται με κριθαράκι πάνω σε πέτρα (θα το προτιμούσα πιο λιτό, χωρίς τόσα λαχανικά). το ίδιο και το γευστικότατο μπιφτέκι γαλοπούλας με ωραία σαλατούλα περιτριγυρισμένη από τραγανό τυρί – προσωπικά το ζήτησα με τηγανητές με τη φλούδα τους πατατούλες, παναρισμένες με καλαμποκάλευρο και πασπαλισμένες όμορφα με καπνιστή πάπρικα. Τέλος, το σεμιφρέντο με φιστίκια Αιγίνης εμφανίζεται εντυπωσιακό, αλλά ήταν υπερβολικά σφιχτό, ενώ το τιραμισού με σου –ωραιότατο, ανάλαφρο και ολόφρεσκο– φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή.

Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, 2106546185. Τιμή: € 22-26.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"