Αρχηγείον

Ωραίο κεμπάπ, σουβλάκι, κεφτεδάκια και άλλες ιστορίες καθημερινής κρεατοφαγίας στον παλιό χώρο του «Αγοραστού». 

Αρχηγείον

Ωραίο κεμπάπ, σουβλάκι, κεφτεδάκια και άλλες ιστορίες καθημερινής κρεατοφαγίας στον παλιό χώρο του «Αγοραστού».

Αρχηγείον - εικόνα 1

Στη οδό Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ο «Αγοραστός» κατάφερε με τη φιλικά γκουρμέ κουζίνα του να αλλάξει το γευστικό τοπίο του Γέρακα, αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορούν ριζότι και μουσακάς θαλασσινών αλλά σουβλάκια, κεμπάπ και κεφτεδάκια. Το «Αρχηγείον» καταστρώνει σχέδια... προσιτής καθημερινότητας στην ίδια φωτεινή σάλα με τα προϊόντα κουζίνας στα ράφια και τα καινούργια πολύχρωμα πλακάκια. Δεν παίζει με το απροσδόκητο. Ποντάρει στο καλό, οικείο φαγητό, με τους ψήστες -σε σχάρα και ξυλόφουρνο- σε πρώτο πλάνο. Απλά, νόστιμα και χειροποίητα ήταν όσα ήρθαν στο τραπέζι μας στη λευκή βεράντα: μια λιτή σαλάτα με ψητή ντομάτα, κάππαρη και αρκετά έντονη ξινομυζήθρα (€ 5,50), αβγά που ψήθηκαν στο φούρνο με πατάτες και καπνιστό λουκάνικο κι εμφανίστηκαν στο ταψάκι τους (€ 5) κι ένα πολύ καλό γιαουρτλού κεμπάπ με κιμά μοσχαρίσιο/αρνίσιο, κρεατένιο, ελαφροκαρυκευμένο, με χειροποίητη πίτα, ωραίο, πλούσιο γιαούρτι, πιπεριές και πάπρικα (€ 9). Πίτες ή ψωμάκια (με γύρο, σουβλάκι, κεμπάπ) κατεβάζουν το κόστος κι άλλο. Μέχρι και τα κεφτεδάκια έχουν τυλιχτή βερσιόν εδώ. Αν είστε της γειτονιάς, θα σας τα φέρουν και στο σπίτι.

Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας, 2106616220.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχηγείον

Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"