Chau’s

Tα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου...

Chau’s

Tα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου...

Chau’s - εικόνα 1

Ο χώρος δεν λέει πολλά. Για την ακρίβεια, το ντεκόρ –αν το πεις ντεκόρ– περιορίζεται σε Βούδες και κινέζικα φαναράκια. Αλλά τα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου (άλλη κουλτούρα εξυπηρέτησης). Τριάντα χρόνια ζει στην Ελλάδα. τα είκοσι εδώ στην Ηλιούπολη. Σε αυτό το ασιατικό «γειτονιάς» σερβίρει, εκτός από spring rolls, πάπια Πεκίνου και άλλα κινέζικα (και λίγο πολύ οικεία) πιάτα, κάποιες σπεσιαλιτέ της πατρίδας του. Δεν είναι όλα τα πιάτα το ίδιο αρωματικά, αν όμως δοκιμάσετε τα Bo Cuon (ρολάκια από ρυζόφυλλο στον ατμό γεμιστά με λεπτοκομμένο μοσχάρι, αγγούρι, καρότο και δυόσμο), τα οποία βουτάς σε chili sauce και μένεις με μια δροσερο-πικάντικη αίσθηση στο στόμα, θα καταλάβετε τι εννοώ.

Η τηγανητή πέρκα που μας πρότειναν, με nuoc mam, σάλτσα ψαριού δηλαδή, με λεμόνι και λίγη ζάχαρη, ήταν επίσης ενδιαφέρουσα περίπτωση. Τα στικ του μάνγκο σπάνε αρκετά την ένταση του τηγανιού, αν και το τελευταίο… κρατάει γερά. Καλή low budget περίπτωση εν γένει (Αγ. Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, 2109736500. Τιμή: € 16-24).

Περισσότερες πληροφορίες

Chau's

Αγ. Κων/νου 66, Ηλιούπολη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"