Θάμα

Οικογενειακή υπόθεση αυτό το μικρό, λιτό ελληνικό εστιατόριο σε αποχρώσεις του κρεμ και του ανοιχτού πράσινου, που άνοιξε πρόσφατα στον Χολαργό με κάποιες συνταγές της κατηγορίας «μαμά με φιλότιμο»...

Θάμα

Οικογενειακή υπόθεση αυτό το μικρό, λιτό ελληνικό εστιατόριο σε αποχρώσεις του κρεμ και του ανοιχτού πράσινου, που άνοιξε πρόσφατα στον Χολαργό με κάποιες συνταγές της κατηγορίας «μαμά με φιλότιμο»...

Θάμα - εικόνα 1

Οικογενειακή υπόθεση αυτό το μικρό, λιτό ελληνικό εστιατόριο σε αποχρώσεις του κρεμ και του ανοιχτού πράσινου, που άνοιξε πρόσφατα στον Χολαργό με κάποιες συνταγές της κατηγορίας «μαμά με φιλότιμο» (βλ. κις λορέν) και κάποιες άλλες πιο εστιατορικού στιλ. Ξεχώρισα το αγριογούρουνο από το Καϊμακτσαλάν, μαγειρεμένο στιφάδο με κρεμμυδάκια-λουκούμι, και το τρυφερό αρνάκι φρικασέ. Κάποια άλλα πιάτα έχω την εντύπωση ότι θέλουν ακόμη λίγη προπόνηση για να ισορροπήσουν παράδοση και τεχνική. Η φροντίδα και οι καλές προθέσεις, πάντως, φαίνονται ήδη από τη χαρτοπετσέτα-φάκελος με το κλαδάκι ελιάς στο πιάτο σου και από το ότι ψήνουν μόνοι τους το ψωμί στον ξυλόφουρνο και αναζητούν τα υλικά τους σε τοπικούς παραγωγούς (αν και η επιλογή μόνο ενός παραγωγού στο εμφιαλωμένο κρασί, όσο καλός κι αν είναι, είναι περιοριστική). Όσο για τις τιμές, πολύ λογικές, απευθύνονται σε όλους – πράγμα που πιστοποιείται στατιστικά από τις παρέες διαφόρων ηλικιών που πέτυχα στη σάλα. (Λεωφ. Μεσογείων 242, 2110139951. Τιμή: € 19-23)

Περισσότερες πληροφορίες

Θάμα Μεζέ

Λεωφ. Μεσογείων 242, Χολαργός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"