Il Postino

Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα.

Il Postino

Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα.

Il Postino - εικόνα 1

Πόσες καρτ ποστάλ μπορούν να χωρέσουν σε έναν τοίχο; Πόσες αναμνήσεις, πόσα τοπία, πόσα στιγμιότυπα συνθέτουν μια τόσο όμορφη και αγαπημένη χώρα όπως η Ιταλία; Αν κρίνω από τους τοίχους του «Il Postino», αμέτρητες. ειδικά τώρα που το μαγαζί απέκτησε τα σχεδόν διπλάσια τετραγωνικά στο τόσο cosy υπόγειό του. Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα. Τα ορεκτικά έρχονται σε δίσκο για να διαλέξεις και οι γεύσεις που επιμελείται ο Antonio έχουν χρώμα γνησιότητας. Η ρικότα με τη λίγο σκορδάτη σαλάτα-σάλτσα μαϊντανού είναι πολύ aperitivo και το vitello tonato κλασικό και νόστιμο, όπως του πρέπει. Τα ζυμαρικά έχουν εκείνη την ανεπιτήδευτη, βαθιά νοστιμιά που χαίρεσαι σε μια ωραία τρατορία. Δοκίμασα ρουστίκ caserecce σε δύο ωραίες εκδοχές: μια πληθωρική βερσιόν με χωριάτικο λουκάνικο και ζουμερά μανιτάρια, αρωματισμένη με μαύρη τρούφα, και μια άλλη πιο… τσαχπίνα και όμορφα πικάντικη, με γλυκές καπνιστές πιπεριές, porcini και ντοματίνια. Αλλά και πένες «delicate», με κολοκυθάκια, σαφράν και ρικότα, που μου θύμισαν mama italiana. Το ελαφρύ, μυρωδάτο κλασικό τιραμισού είναι finale molto gentile. Γριβαίων 3, Κολωνάκι, 2103641414. Τιμή: € 20-23

Περισσότερες πληροφορίες

Postino (il)

Γριβαίων 3, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"