Οινόφιλο αεράκι φυσάει στον Πειραιά

Αρκετές ετικέτες κρασιού, φαγητό και φιλική διάθεση στο «Corks & Forks», μια καινούργια «wine pub» στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Οινόφιλο αεράκι φυσάει στον Πειραιά

Το «Corks & Forks» θα το συναντήσεις στην Ακτή Θεμιστοκλέους, να βάζει εδώ και μερικές εβδομάδες την οινική πινελιά του σε έναν Πειραιά που δεν είναι και τόσο μαθημένος σε στέκια του κρασιού. Αντί για wine bar, ο Μενέλαος, ο Παντελής, ο Σταύρος κι ο Δημήτρης προτιμούν να την αποκαλούν «wine pub» –για να βάζουν και το φαγητό στην εξίσωση. Ξύλο, τουβλάκι, πράσινο σκούρο στους τοίχους, τραπέζια και βαρέλια-stands για να καθίσεις στήνουν μια ζεστή οικόσφαιρα, με λίστα που αριθμεί περί τις 90 ετικέτες, κυρίως μικρών παραγωγών (τις 22 θα τις βρεις και σε ποτήρι) και μερικές ελληνικές μπίρες, πλατό τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και ζυμαρικά, χωρίς να λείπουν ένα burger, μια μοσχαρίσια κόντρα ή μια σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα – πιο… παμπίστικα αυτά.
photo credit: Θεοχάρης Καραμάνης

Περισσότερες πληροφορίες

Corks & Forks

Ακτή Θεμιστοκλέους & Πάργας 1, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"