Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι

Το «Λούβρον» άλλαξε χέρια αλλά όχι ταυτότητα, διατηρώντας ανέπαφη την ιστορία του χώρου… with a twist.

Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι

Ένα καινούργιο στέκι συνομήλικο με υπερήλικα άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Παγκράτι, φέρνοντας αύρα ρετρό ανανέωσης στην πιάτσα της Ερατοσθένους. Το «Λούβρον», που μετρούσε ογδόντα χρόνια παρουσίας στο σημείο με διαφορετική ιδιοκτησία, μέσα στο καλοκαίρι άλλαξε χέρια αλλά όχι ταυτότητα. Διατηρώντας ανέπαφη την ιστορία του χώρου, όπως διαμορφώθηκε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, γίνεται ένα καφενείο φόρος τιμής στο παρελθόν του και παράλληλα μια νέα άφιξη στην πιάτσα με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον.

Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι - εικόνα 1

Το ‘70s μωσαϊκό και η ταβανογραφία από αγιογράφο που κοιτά από ψηλά τους πελάτες, αναλλοίωτη από το 1950, σε συνδυασμό με τις κλασικές ξύλινες καρέκλες και τα stools που περιμένεις να συναντήσεις σε οποιαδήποτε παραδοσιακό καφενέ κρατούν μια ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα ιδανική για τις καλοκαιρινές τσάρκες. Στο ίδιο ύφος κινείται και η καταπράσινη αυλή, έτοιμη να υποδεχτεί καθημερινά τους Παγκρατιώτες και τους θαμώνες της περιοχής, ειδικά μετά από μία βόλτα στο (υπερβολικά κοντινό) Μουσείο Γουλανδρή.

Η σύγχρονη ματιά φαίνεται πιο ισχυρή στον κατάλογο φαγητού και ποτού: οι παραδοσιακοί μεζέδες, δέχονται μοντέρνες παραλλαγές όπως η σαρδέλα με μαγιονέζα πατάτας και κρόκο Κοζάνης ή το μοσχαρίσιο συκώτι με κυδωνόπαστο και φρυγανιστό ψωμάκι. Η δημιουργικότητα της κουζίνας δεν εξαντλείται στους μεζέδες, αφού μπορείτε να βρείτε αλμυρά brunch και σπιτικά γλυκά ημέρας.

Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι - εικόνα 2

Από αποστάγματα, κρασιά, ρετσίνες και τσίπουρα έχουν την τιμητική τους, όλα με ελληνική καταγωγή, ενώ εντοπίζουμε και κάποιες πιο δυσεύρετες ετικέτες. Τα τοπικά λικέρ όμως είναι αυτά που κερδίζουν την παράσταση, σε έναν υπερπλήρη κατάλογο: Λεβάντα, πικρομάντολα και φραγκοστάφυλο είναι κάποια από τα πιο ιδιαίτερα που σερβίρουν. Όσο για τα κοκτέιλ, ακολουθούν τη λογική κλασικό με ελληνικό twist, έχοντας ως βάση τσίπουρο, ρετσίνα και μαστίχα. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η μωβ σαγκρία με ρετσίνα, λευκό κρασί αρωματισμένο με άρκευθο, βανίλια & buttery pea tea αλλά και το εναλλακτικό Bloody Mary με τσίπουρο αντί βότκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Λούβρον

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

22 αθηναϊκά μπαρ για τη σημερινή World Cocktail Day

Η 13η ημέρα του Μαΐου είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να βγούμε και να πιούμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
13/05/2024

H Miss Monique επιστρέφει στο "Bolivar"

H Ουκρανή star της dance electronica συναντά ξανά το αθηναϊκό κοινό στην παραλιακή.

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ

Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Νίκος Σουρμπάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μπάρας, φιλοδοξώντας παράλληλα να αναβαθμίσουν το παιχνίδι των hotel bars στη χώρα.

'Habiba Wine' x 'Mona': Ένα pop up wine bar για το καλοκαίρι

Νέο οινικό σποτ με θέα Ακρόπολη, για λίγες μόλις εβδομάδες.

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.