Δύο παραμυθένιες παραστάσεις συνεχίζονται στον Διομήδειο Κήπο

Τα δύο φανταστικά παραμύθια "Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας" και "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος" από τις "Μορφές έκφρασης" θα εξακολουθήσουν να μαγεύουν τους μικρούς φίλους.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

Η ομάδα "Μορφές έκφρασης" από το 1993 προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες με τις παραστάσεις τους για τους μικρούς μας φίλους. Οι δύο φετινές επιτυχίες τους, τα παραμύθια "Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας" και "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος", σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα, πρόκειται να συνεχίσουν να ταξιδεύουν τους λιλιπούτειους θεατές τους μέχρι το καλοκαίρι.

"Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας" θα εξακολουθήσουν στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους έως και τις 27/5. Το παραμύθι μάς μεταφέρει σε μία κοινωνία του βυθού, η οποία είναι ανάστατη. Τα τηλέφωνα στο γραφείο του ντετέκτιβ Ψάξεβρεστους χτυπάνε ακατάπαυστα. Όλοι αναρωτιούνται "πού είναι η κυρία Νεροσταγόνα;". Οι φίλες της Δρόσω και Σταλίτσα ανησυχούν και ο δαιμόνιος ντετέκτιβ πρέπει να τη βρει! Θα καταφέρει ο δαιμόνιος να τις ανακαλύψει;

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας
Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών, που με ζωντανή μουσική επί σκηνής, με τραγούδι και χορό, συμμετέχουν στην αναζήτηση της κυρίας Νεροσταγόνας σε μια μαγική θεατρική εμπειρία που διδάσκει στα παιδιά τον κύκλο του νερού και τη σημασία του για το περιβάλλον. Στη σκηνή ερμηνεύουν οι Αλίκη Ζωγράφου, Δημήτρης Σκούρτης, Ελένη Σφετσιώρη και Ιωάννα Φρουδαράκη, η μουσική ενορχήστρωση είναι του Δημήτρη Σκούρτη και τα σκηνικά δια χειρός Archlabyrinth.

H πλέον κλασική παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά με επανειλημμένα sold out, το "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος", θα συνεχιστεί μέχρι 30/7 και από 27/8 μέχρι 29/10, στον ίδιο χώρο. Το "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος" είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια.

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας
Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας

Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής! Τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς, συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα και βλέπουν από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πώς με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης. Στη σκηνή εμφανίζονται οι Άννα Σεβαστή ΤζίμαΔημήτρης Σκούρτης και Μαρία Ιωάννου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που μέσα από την ιστορία του ήρωα μυεί τα παιδιά στη μελωδία, τον ρυθμό και άλλες ιδιότητες της μουσικής, ενώ έρχονται σε επαφή με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και την τεχνική του body percussion, ιδανικά για να αναπαράγουν ήχους της φύσης. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η κοινωνία του βυθού είναι ανάστατη από τη στιγμή που χάθηκε η κυρία Νεροσταγόνα. Οι φίλοι της ανησυχούν και ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ ψάχνει να τη βρει. Αυτή είναι με δυο λόγια η ολοκαίνουργια παραμυθένια ιστορία που παρουσιάζει η γνωστή ομάδα, σε μια παράσταση για τον κύκλο του νερού, τις έννοιες της εξάτμισης και της συμπύκνωσης, καθώς και τη σημασία της βροχής για τη φύση, επενδεδυμένη με ζωντανή μουσική και τραγούδια.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development γιορτάζουν την Ολυμπιακή χρονιά με μία γιορτή για παιδιά

Οι "Μικροί Ολυμπιονίκες" γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας.

"Αργοναυτική εκστρατεία": Ο Ηλίας Καρελλάς σαλπάρει με τον Καραγκιόζη στον Κήπο του Μεγάρου

Μετά τις χειμωνιάτικες "Σκιές στο πεντάγραμμο", ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και ο θίασός του ταξιδεύουν τους μικρούς θεατές στον κόσμο της μυθολογίας. Στον ρόλο της Μήδειας η Τζώρτζια Κεφαλά.

Summer camp 2024: Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μάς κάνει ένα "Ταξίδι στο κέντρο της πόλης"

Το πρόγραμμα του φετινού summer camp περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, τεχνολογία και μαγειρική.

Η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι ξεκινάει

Το Πασαλιμάνι θα γεμίσει με περίπτερα γεμάτα βιβλία, προσφέροντας την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες που θα μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αθλητικά Summer Camps του Δήμου Αθηναίων

Οι δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας.

Summer Camp: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της πόλης από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικά δρώμενα είναι μερικά απ' όσα θα προσφέρει το φετινό Summer Camp του Δήμου Πειραιά.